perjantai 8. helmikuuta 2013

James Herriot: Kaikenkarvaiset ystäväni


Taas olen lukenut ison pinon kirjoja ilman, että olen saanut kirjoitettua niistä mitään. Osittain voin syyttää tästä opiskelukiireitä, mutta osansa on kyllä ihan omalla saamattomuudellanikin. Yritän kuitenkin jonkun lyhyen maininnan saada aikaiseksi kaikista lukemistani kirjoista.

Luin syksyllä James Herriotin kirjan Elämäni kissat, johon on koottu kissatarinoita Herriotin kirjoista. Kerroin jo silloin kuinka viidennen luokan kuvaamataidon opettajamme luki meille tätä kirjaa ääneen. Innostuin Herriotin kirjoista ja luin ne kaikki. Elämäni kissat palautti mieleeni nämä aikaisemmat lukukokemukseni ja sai minut lukemaan Kaikenkarvaiset ystäväni jälleen kerran.

Kirja kertoo nuoresta vastavalmistuneesta eläinlääkäristä, joka saapuu ensimmäiseen työpaikkaansa Yorkshireen. Uusi työ tuo mukanaan monia kommelluksia niin ihmisten kuin eläinten parissa. Herriot kirjoittaa molemmista lämmöllä. Kirjasta huokuu ehdoton eläinrakkaus ja ihastuminen kauniiseen maaseutuun.

Kirjan tapahtumat palautuivat yllättävän hyvin mieleeni, mutta se ei haitannut mukavaa paluuta kirjan maisemiin.

4 kommenttia:

 1. Hauskaa, nappasin tämän juuri tänään äitini kirjahyllystä lainaan ja kansi on vieläpä samanlainen :D Aion sen lukea tässä piakkoin, vaikuttaa todella lämminhenkiseltä.

  VastaaPoista
 2. Minä pidin tästä. Luin kirjan ilman hauskannäköisiä paperikansia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luin tämän erinäköisillä kansilla. Taisi olla valokuva koirasta.

   Poista