keskiviikko 19. elokuuta 2009

Leena Lehtolainen: Henkivartija

Olen lukenut kaikki Leena Lehtolaisen kirjoittamat kirjat ja pitänyt niistä. Uuden kirjan ilmestyminen onkin aina merkkitapahtuma ja tartun innoissani uutuuteen.

Takakannen mukaan Henkivartija on uudenlaista Lehtolaista. Kieltämättä aihepiiri on erilainen, mutta kirjoitustyylistä tunnistaa Lehtolaisen. Päähenkilö Hilja Ilveskero on mielenkiintoinen hahmo. Hän on ulkomailla koulutuksen saanut henkivartija. Kirjan alussa hän on tiukan liikenaisen Anita Nuutisen henkivartijana Moskovassa. Erään tapauksen jälkeen Hilja ottaa lopputilin Nuutisen palveluksesta. Pian Nuutinen löydetään surmattuna ja Hilja herää huumattuna vieressään tämän huivi. Hilja haluaisi selvittää surman oman itsensä tähden. Hän palaa Suomeen ja huomaa kohta perässään olevan niin venäläisiä rikollisia kuin suomalaisia poliiseja. Nuutisen kuolema todetaan selvitetyksi ja Hilja alkaa suojella uhkauksia saanutta kansanedustaja Helena Lehmusvuota. Hilja huomaa jonkun seuraavan itseään edelleen. Kuka oikein uhkaakaan Lehmusvuota ja mitenkä venäläinen liikemies Paskevits oikein liittyy kaikkeen? Hilja huomaa sotkeutuneensa todella isoon juttuun. Selviytyäkseen hän joutuu käyttämään hyödyksi kaikkea oppimaansa. Voiko liian epäluuloinen olla?

Yleensä en pidä kansainvälistä rikollisuutta käsittelevistä trillereistä. Suhtauduin tähänkin kirjaan pienellä ennakkoluulolla. Henkivartijassa on onneksi mukana huumoria, arkisuutta ja naisnäkökulmaa, jotka yleensä puuttuvat tämänkaltaisista. Uskallan suositella tätä muillekin Leena Lehtolaisen ystäville.

1 kommentti: