lauantai 24. syyskuuta 2011

Maeve Binchy: Koko kadun kasvatti

Olen lukenut koko Maeve Binchyn suomennetun tuotannon. Osasta olen pitänyt paljon ja osa on päätynyt ihan kiva- osastoon. Minulla ei ollut erikoisempia odotuksia tämän kirjan suhteen, mutta varasin sen kuitenkin huomatessani sen kirjaston uutuuskirjoissa.

Koko kadun kasvatti kertoo yhteisöstä. Dublinilaisen naapuruston elämän muutos käynnistyy tarmokkaan amerikkalaisen Emilyn muutettua setänsä luo. Emily järjestelykyky joutuu koetukselle, kun hänen serkkunsa Noel kuulee tulevansa isäksi. Noelilla ja Stellalla on ollut yhden yön suhde ja nyt Stella on paitsi raskaana myös kuolemassa syöpään. Samaan aikaan Noel on huomannut juovansa liikaa ja päättänyt lopettaa alkoholin käytön. Alkujärkytyksen jälkeen asiat alkavat sujua ja kadun asukkaat tarjoavat auliisti apuaan. Noelin ja Frankie-vauvan lisäksi saavat muutkin ympäristön ihmiset äänensä kuuluville. Hankaluuksia aiheuttaa epäluuloinen sosiaalityöntekijä Moira.

Kirjan henkilökaartiin kuuluu lukuisa joukko Binchyn aiemmista romaaneista tuttuja hahmoja. Joskus tälläinen voi ärsyttää, mutta nyt se lisäsi kirjan lämmintä tunnelmaa. Minusta oli mukava lukea samoista tapahtumista useiden henkilöiden kautta.

Pidin kirjasta, mutta ei nouse suosikkieni joukkoon Maeve Binchyn kirjoista. Tämä on sujuva ja mukaansatempaava kirja, joka sopii luettavaksi silloin kun haluaa paeta hetkeksi todellisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti