perjantai 7. lokakuuta 2011

Alexander McCall Smith: Pienia ihmeitä autokorjaamolla


Pieniä ihmeitä autokorjaamolla on yhdeksäs Alexander McCall Smithin Mma Ramotswe tutkii- sarjasta. Kirjastossa nämä on luokiteltu dekkareiksi. Minä en näitä oikein dekkareiksi osaa mieltää vaikka ne etsivätoimiston ympärille rakentuvatkin. Luin sarjan alkupään kirjoja ja pidin niistä. Sitten hieman tympäännyin niihin, koska ne toistavat itseään. Kirjastossa oli tyrkkyhyllyllä sarjan toiseksi uusin suomennos ja ajattelin antaa kirjalle tilaisuuden.

Kirjan tapahtumat keskittyvät botswanalaisen Naisten etsivätoimisto nro 1:n ympärille. Varsinaisia rikoksia ei kirjassa ole. Toimiston johtaja Mma Ramotswe ja apulaisetsivä Mma Makutsi selvittävän rooibosin juonnin lomassa muutamien ihmisten pulmia. Adoptoitu nainen etsii perhettään ja joku lähettää toimistoon nimettömiä kirjeitä. Etsivänaisten oma elämä tuottaa myös pulmia. Lopuksi kaikki kääntyy parhain päin.

Leppoisa kirja. Lukukokemus oli ihan miellyttävä, mutta ei näitä kyllä usein lue. Kirjailija on kirjoittanut monia muitakin sarjoja. Voisi olla kiinnostava jokus tutustua niihinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti