lauantai 1. lokakuuta 2011

Kate Jacobs: Lohturuokaa

Olen lukenut Kate Jacobsilta aiemmin Pieni lankakauppa- sarjan. Sen ensimmäinen osa oli mielestäni ihan mukava kirja. Jatko-osista en hirveästi pitänyt, mutta luin ne kuitenkin. Huomatessani Lohturuokaa-kirjan kirjaston uutuusluettelossa en ollut erikoiden innoissani, mutta uteliaisuudesta tartuin kirjaan.

Lohturuokaa kertoo TV-kokki Augusta "Gus" Simpsonista. Gus on jäänyt nuorena leskeksi ja perustanut pienen ravintolan elättääkseen tyttärensä. Sattumalta han sai tilaisuuden kokeilla kykyjään ruuanlaitto-ohjelman vetäjänä. Nyt tyttäret ovat aikuisia ja Gus on vetänyt useita menestyneitä ruokaohjelmia 12 vuoden aikana. Ohjelman katsojaluvut ovat kuitenkin laskussa ja Gusin ohjelmaa uhkaa lopettaminen. Gus tekee suunnitelmia uudistaakseen ohjelmaansa. Hän päätyy tekemään suoraa lähetystä kotonaan yhdessä perheensä ja ystäviensä kanssa. Tv-kanavan pomo vaatii Gusia ottamaan ohjelmaan mukaan entisen miss Espanjan Carmenin. Gus päätyy kokeilemaan ohjelmaansa suoraa lähetystä. Lähetys kuvataan Gusin kotona ja mukana on Gusin perhettä ja ystäviä sekä Gusin vastustuksesta huolimatta Carmen. Luvassa on sotkua ja kommelluksia niin tv-ohjelman teossa kuin henkilöiden yksityiselämässä.

En hirveäsri pitänyt tästä kirjasta. Aloin miettiä mistä se voisi johtua. Kirjassa ei mikään yksittäinen kohta tökkinyt, mutta silti luin sen loppuun hieman hypellen. Monissa tämän tyylisissä kirjoissa eräänä teemana on ihmisten kasvu, henkilöy oppivat tuntemaan itsensä paremmin ja parantavat kaikintavoin elämänsä laatua. Tässä kirjassa kirjassa opettavaisuus oli ehkä hieman liian ilmeistä.

Tai sitten minä vain en ollut oikeassa mielentilassa nauttiakseni kirjasta kunnolla. Olen lukenut liian monta hömppää kirjaa peräkkäin ja nyt on aika lukea jotain ihan muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti