lauantai 24. maaliskuuta 2012

Teemu Keskisarja: Kyynelten kallio


Teemu Keskisarjan kirja Kyynelten kallio on alaotsikoltaan kertomuksia seksistä ja väkivallasta. Sitä tässä kirjassa riittää. Keskisarja on kaivanut arkistoista ja historian kätköistä suomalaisia rikoksia 1600-l800-luvuilta. Käsitellyksi tulevat niin kaksinkertaiset huorinteot, eläimeensekaantumiset kuin paholaisen palvontakin ja paljon muuta.

Kyynelten kallio oli todella mielenkiintoista luettavaa. Se on selkeästi kirjoitettu. Tarkemmin esiteltyjen tapausten lisäksi kirja antaa hyvän kuvan Suomen oloista ja entisajan yhteiskunnasta ja kirkon vaikutuksesta ihmisten elämään. Suosittelen raadollisemmasta historianäkemyksestä kiinnostuneille.

3 kommenttia:

 1. Mie haluaisin lukea tämän, sillä raadollisempi puoli historiassa kiinnostaa myös. Mikä aihealue erityisesti sinua kiinnosti tässä teoksessa?

  VastaaPoista
 2. Harmi, ettei täältä voi tilata jatkokommentteja sähköpostiin, pitää muistaa tulla tarkistamaan joku kerta, että mitä vastasit. :)

  VastaaPoista
 3. Olen aina tykännyt historiasta. Varsinkin tavallisen ihmisen elämä kiinnostaa. Toisaalta myös rikoksista on ihan kiinnostava lukea. Pidän mm. dekkareista. Tässä tuli kumpaakin. Ja vaikka seksuaalisuudesta aika harvoin kirjoitetaan historian yhteydessä.

  Kesisarja osaa kirjoittaa elävää tekstiä. Olen lukenut jonkun hänen kirjoittamansa kirjan aiemminkin. Nimeä en nyt muista, mutta käsitteli suomalaista terroria. Aikaisempi lukukokemus houkutti tarttumaan myös tähän.

  VastaaPoista