perjantai 23. maaliskuuta 2012

Terhi Rannela: Scarlettin puvussa


Viivi Lintunen on 17, kiinnostunut vaatteista ja vanhoista elokuvista. Viivi asuu idyllisessä puutalossa äitinsä ja mummansa kanssa, käy lukiota ja on seurustellut Akin kanssa useamman vuoden. Seurustelussa Viivi ja Aki ovat pitäneet kesän ajan taukoa kesän ajan, mutta Viivi on varma, että syksyn tultua kuvio palautuu ennalleen. Viivi kirjoittaa myös Tara-nimistä muotiblogia nimimerkillä Scarlett.

Kirjan alussa Viivin parhaat ystävät tulevat kertomaan, että Aki on aikeissa mennä kihloihin hiljaisen koulukaverinsa Olivian kanssa. Viivi tyrmistyy moisesta ja päättää saada Akin takaisin keinolla millä hyvänsä. Edessä on myös vanhojenpäivä, jota Viivi on odottanut ala-asteelta saakka. Ongelmia syntyy, kun Viivin pariksi lupautunut Aki haluaakin tanssia kihlattunsa kanssa. Paikkakunnalle on muuttanut komea mustatukkainen Reko, joka kiinnostuu Viivistä. Viivi miettiikin voisiko Rekoa käyttää jotenkin hyväksi Akin takaisin saamiseksi. Samaanaikaan Viivin tanssi- ja pukumurheiden lisäksi tulee tieto siitä, että Lintusen perheen asuinaluetta uhkaa kaavoittaminen kerrostaloalueeksi. Taisteluun puutalojen puolesta on ryhdyttävä pikaisesti.

Tätä kirjaa on ollut varmasti hauska kirjoittaa. Lukukokemus oli ainakin hauska. Viitteet Mitchellin Tuulen viemään olivat kivoja, mutta uskoisin kirjan aukeavan myös niille, jotka eivät esikuvaa tunne. Kirjasta jäi jotenkin raikas jälkimaku. Sankaritar Viivi oli välillä aika ärsyttävä, mutta toisaalta hyvin inhimillinen. Paras kohta kirjassa oli kuitenkin loppupuolella mumman puhe Viivin Scarlett-asenteesta ja ajattelen sitä sitten huomenna- tyylistä. Viivin blogi kommentteineen oli myös varsin mainio.

Kirja herätti minussa myös mieliteon palata Tuulen viemän maisemiin. Edes elokuvan voisi katsoa pitkästä aikaa.
Scarlettin puvulla osallistun Lasten linnoitukseen.

3 kommenttia:

 1. Tämä olisi kiva lukea! Viittaukset Tuulen viemään kuulostavat kiinnostavilta, mutta vähän epäilyttää, kun en seuraa muotia, että miten minuun uppoaa se kaikki muu :).

  VastaaPoista
 2. Löysin vasta tänään tieni tänne, hassua etten ole aiemmin bongannut blogiasi :)

  Tämä vaikuttakin kiinnostavalta kirjalta, pitääkin katsella josko se löytyisi kirjastosta..

  VastaaPoista
 3. Muotihömpötystä ei kannata pelätä. Se on loppujen lopuksi aika pienessä osassa. Vivien Leight, joka näytteli Scarlettia elokuvassa, esitellään myös hyvin tässä kirjassa.

  Olen tykännyt tosi paljon muistakin lukemistani Rannelan kirjoista.

  VastaaPoista