tiistai 17. huhtikuuta 2012

Miina Savolainen: Maailman ihanin tyttö


Olin toki kuullut ja lukenut tästä kirjasta aikaisemminkin. En vain ollut tutustuneeksi siihen sen paremmin. Eräällä kurssilla pääsin kuitenkin selailemaan tätä ja minun oli pakko saada tämä kirjastosta käsiini.

Miina Savolaisen Maailman ihanin tyttö on kirja voimauttavasta valokuvasta. Savolainen oli hoitajana lastenkodissa, kun hän sai ajatuksen käyttää valokuvausta työvälineenä. Hän kuvasi kymmentä tyttöä vuosien ajan. Tytöt saivat itse suunnitella kuvien ympäristön, asunsa ja valita kuvista itselleen mieleisimmät. Prosessi on vaatinut valtavan määrän molemminpuoleista luottamusta. Kuvaamalla tyttöjä Savolainen on tehnyt heidät näkyviksi ja merkityksellisiksi myös itselleen.


Maailman ihanin tyttö on hyvin tunteisiin vetoava kirja. Se on myös hyvin kaunis kirja. Kuvat ovat satumaisia ja vahvoja. Kirjassa on kuvituksena myös Pia Långin grafiikkaa. Se ja valokuvat käyvät keskustelua.

Maailman ihanin tyttö on myös ihana kirja. Se on täysin maineensa ja palkintonsa ansainnut. En osaa kirjoittaa tarpeeksi hyvin kirjoittaa tuntemuksiani tästä kirjasta. Lukekaa ja katsokaa itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti