lauantai 7. huhtikuuta 2012

Tuula Kallioniemi: Karoliina ja villit luistimetTuula Kallioniemen kirjoja olen itsekin lukenut lapsena ja nuorena. Poikien kanssa olemme tutustuneet ainakin Tossavaisiin, Konstaan ja Reuhurinteen väkeen. Karoliina oli minulle uusi tuttavuus. Karoliina on seikkaillut myös useammassa kirjassa.

Karoliina on vilkas ja kekseliäs esikoululainen, jolle sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Villit luistimet-kirjassa Karoliina harjoittelee luistelua, seikkailee koulutaksilla ystävänsä Kasperin kanssa ja rakentaa tämän kanssa kuuraketin. Maitohampaiden irtoaminen ja hammaskeijun vierailut puhuttavat eskariryhmässä. Linin ja toisten tyttöjen kanssa pitäisi päästä virpomaan, mutta miten käy kun Karoliina sanoo pihamökissä asuvan ihan oikean noidan. Karoliinan kevät huipentuu kouluun tutustumiseen ja kevätjuhlaan. Aikuisilla on välillä täysi työ pysytellä Karoliinan vauhdissa.

Aikuiselle Karoliina ja villit luistimet oli nopea ja helppolukuinen kirja. Minusta kirja on oikein sopiva lukemaan opettelevalle ja ääneenluettavaksi mukavan tuntuinen kirja. Luvut olivat melko lyhyitä ja tapahtumat olivat hauskasti kerrottu. Huumorin lisäksi kirja sivusi myös tunteita ja tekoja kuten kateutta ja narraamista. Tarina eteni selkeästi.

Tuula Kallioniemi on kirjoittanut paljon erilaisia lasten- ja nuorten kirjoja. Kirjoissa on paljon huumoria, mutta myös vakavampia teemoja. Minusta Kallioniemi osaa kirjoittaa hyvin lapsen tai nuoren näkökulmasta. Hänen laajaan tuotantoonsa kannattaa ehdottomasti tutustua, jos lasten- ja nuortenkirjallisuus yhtään kiinnostaa.

Osallistun Karoliina ja villit luistimet kirjalla Lasten linnakkeeseen osioon Huumoripläjäyksiä.

2 kommenttia:

  1. Karoliinat on ihan huippuja! Lentävän repun kanssa nauroin ääneen! Aikuisillekin on Kallioniemella sitä jotakin, joka saa tyrskimään. Karoliina on mukavasti vähän erilainen tyttöpäähenkilö.

    VastaaPoista
  2. Karoliina oli todella ihana hahmo. Pystyin samaistumaan häneen aika hyvin. Ja Kallioniemellä on taito saada teksti hauskaksi niin lapsille kuin aikuisillekin. Minun pitää joskus tutustua muihinkin Karoliina-kirjoihin.

    VastaaPoista