keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kirja kotonaKirja kotona oli satunnainen löytö kirjaston hyllystä. Usein kirjastossa on jo mielessä mitä haluaisi lainata. ja sitä kiertää vain tietyt hyllyt, uutuuskirjat ja palautukset. Joskus kuitenkin on enemmän aikaa ja innostun vaeltelemaan hyllyjen välissä. Välillä sieltä löytää kaikenlaista mielenkiintoista.

Kirja kotona on Suomen Kirjainstituutin julkaisema kirja. Kirja esittelee suomalaisen kirjan historiaa. Kirjassa puhutaan kirjasta esineenä, millaisia kirjoja ihmiset ovat lukeneet, miten niitä on hankittu ja säilytetty ja miten lukemista on eri aikoina arvostettu. Lukutaidon kehittymistä ja leviämistä seurataan. Mielenkiintoista on myös lukea myös siitä, minkälaisia kirjoja on eri aikoina "pitänyt" omistaa.

Kirjan kuvituksena on käytetty Museovirastosta peräisin olevia valokuvia lukevista ihmisistä, erilaisista kirjahyllyistä ja kirjamainoksista eri vuosikymmeniltä. Kuvitus oli minusta jotenkin viehättävä. Vanhat valokuvat ja mainokset ovat minusta mielenkiintoisia.

Kirjan alussa oli Mika Lietzenin sarjakuva kirjallisuuden asemasta ja merkityksestä Suomessa. Sarjakuvan päähenkilöna seikkailee Mikael Agricola 1500-luvulta nykyaikaan.

Kaikenkaikkiaan Kirja kotona oli varsin mainio ja mielenkiintoinen kirja. Oikein onnistunut löytö.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti