tiistai 7. elokuuta 2012

Veera Vaahtera: Onnellisesti eksyksissäOnnellisesti eksyksissä on hupaisa kertomus kolmeakymmentä lähestyvästä Emmasta, joka päättää aikuistua. Ikätoverit ovat valmistuneet, saaneet työpaikan, perheen ja lapsia. Emma sen sijaan on haahuillut yliopistolla vuosia, asuu solukämpässä ja on toiminut muusana joukolle taiteellisia poikaystäviä. Emma haluaa valmistua, saada työpaikan ja oman kodin. Tavoitteiden saavuttamiseksi Emma on valmis tekemään työtä ja jättää myös miehet pois kuvioista. Asiat eivät kuitenkaan mene aina suunnitelmien mukaan.

Kirja oli mukavaa luettavaa. Pidin inhimillisen oloisista henkilöistä ja maanläheisistä juonenkäänteistä. Toisaalta yliopistomaailma ja aikuistumisen tuska olivat hieman vieraita ei-akateemiselle ja kolmenkympin puolenvälin ylittäneelle minulle, mutta on aina mielenkiintoista päästä kurkistamaan itselle outoja maisemia.

Veera Vaahtera on kirjailija Pauliina Vanhatalon kevyempi alter ego. Onnellisesti eksyksissä sai minut haluamaan Vanhatalon kirjoihin tutustumista ja myös toivomaan Veera Vaahteralle jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti