sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Rick Riordan: Eksynyt sankari


Tympäännyin muutamaan lukemaani ns vakavampaan kirjaan ja tartuin tähän pojalleni lainaamaan kirjaan. Eksynyt sankari aloittaa Rick Riordanilta uuden sarjan. Se sijoittuu samaan maailmaan kuin aiemmin ilmestynyt Percy Jackson -sarja. Tapahtumat sijoittuvat edellisessä sarjassa kerrottujen tapahtumien jälkeiseen aikaa. Kirjojen ideana on se, että muinaiset kreikkalaiset jumalat ovat edelleen olemassa ja asettuneet Yhdysvaltoihin. Kuten jo antiikin aikaan saavat jumalat lapsia ihmisten kanssa. Nämä puolijumalat omaavat erilaisia maagisia taitoja, joita he tarvitsevat elämässään. Puoliverisen elämä on vaaroja täynnä ja selviytyäkseen niistä heidät kootaan lapsena Puoliveristen leirille, jossa he oppivat hallitsemaan taitojaan.

Eksynyt sankari kertoo Jasonista, Piperistä ja Leosta. Nuoret ovat päätyneet samaan kouluun tietämättä todellista syntyperäänsä. Kirjan alussa Jason on menettänyt muistinsa. Tapahtumat käynnistyvät luokkaretkellä. Hurjien hetkien jälkeen kolmikko päätyy Puoliveristen leirille, jossa heidän todellinen luontonsa paljastetaan. Leirillä asiat ovat sekaisin Percy Jacksonin kadottua. Samaan aikaan joku jumaliakin muinaisempi uhkaa koko maailmaa. Jason, Leo ja Piper valitaan tärkeään pelastustehtävään, joka johdattaa kolmikon vaarojen täyttämälle matkalle halki mantereen. Aikaa on vähän ja jumalat yrittävät käyttää nuoria omina pelinappuloinaan. Lisää vaikeuksia matkaan tuovat Piperin kadonnut filmitähti-isä, oudot painajaiset ja Jasonin palautuvat muistikuvat.

Eksynyt sankari oli mukaansatempaava ja nopealukuinen kirja. Minusta kirjojen perusidea on mielenkiintoinen. Tapahtumat ja juonenkäänteet ovat hivenen ennalta-arvattavia, mutta se selittynee osittain kirjan varsinaisella kohderyhmällä. Poikani ainakin piti kirjasta kovasti. Minustakin tämä oli oikein mukava ja ennenkaikkea lukuhaluja herättävä välipala.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti