torstai 10. toukokuuta 2012

Juha Ruusuvuori: Topi Tarhakäärmeen uskomattomat urotyötTopi Tarhakäärme kuoriutuu munasta kotikompostissa. Sillä on hirveä nälkä, joten ruokaa on pian löydettävä. Navetan nurkalla se tapaa Leena Lehtisammakon, joka on muuttunut nuijapäästä sammakoksi muutama päivä aikaisemmin. Tarhakäärmeet syövät sammakoita ja niin Topi aikoo syödä Leenan. Nokkelana sammakkona Leena pelastaa itsensä sanomalla tarhakäärmeiden syövän myös kaloja ja tarjoutumalla Topille kalastusseuraksi. Tarhakäärme ja lehtisammakko ystävystyvät ja muuttavat yhteiseen kotiluolaan Mustalammen rannalle. Topi ja Leena kokevat yhdessä monenlaisia seikkailuja, kohtaavat eriskummallisia eläimiä ja kurkistavat myös ihmisten maailmaan. Kesä kuluu maailmaan tutustuessa ja sitä ihmetellessä. Syksyn tullen onkin hyvä yhdessä ruveta horrostamaan.

Nuorempi poikani sai kaksi ensimmäistä Juha Ruusuvuoren Topi Tarhakäärmeestä ja Leena Lehtisammakosta kertovaa kirjaa pienenä lahjaksi kummisedältään.Näitä on tullut muutama kerta ääneen luettua. Pidän näistä kirjoista kovasti. Ne ovat hauskoja. Nytkin tätä tuttua kirjaa lukiessani hihittelin itsekseni ystävysten vaiheille. Meno kirjassa ei kuitenkaan ole räyhäkkään vauhdikasta. Huumori on lempeää ja kielellä kikkaillaan ihanasti. Sadun lomassa käsitellään  myös tärkeitä asioita ystävyydestä, toisten huomioimisesta, pelkäämisestä, rohkeudesta ja paljosta muusta.

Topi ja Leena seikkailevat myös kirjoissa Topi Tarhakäärme Pariisissa, Topi Tarhakäärme ja ottopoika sekä Topi Tarhakäärme seitsemällä merellä. Kolme ensimmäistä on jukaistu myös äänikirjana.

Topi tarhakäärmeen uskomattomat urotyöt rakentavat myös Lasten linnaketta Eläimellisenä elämyksenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti