torstai 29. marraskuuta 2012

Amy Tan: Ilon ja onnen tarinat


Olen lukenut Amy Tanin Ilon ja onnen tarinat, samoin kuin muutkin Tanin kirjat, joskus vuosia sitten. Pidin kirjasta paljon. Olen myös nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan joskus, mutta siitä minulla ei ollut selkeitä muistikuvia. Joku aika sitten sain tilaisuuden nähdä elokuvan uudelleen ja innostuin myös lukemaan kirjan.

Kirja kertoo neljästä kiinalaissyntyisestä naisesta, jotka ovat muuttaneet Yhdysvaltoihin ja heidän neljästä tyttärestään, jotka ovat siellä syntyneet. Kirja seuraa äitien ja tyttärien tarinoita lomittain antaen kummallekin puheenvuoron. Äidit ja tyttäret haluaisivat väliensä olevan hyvät, mutta sukupolven ja kulttuurien erot vievät heitä eri suuntiin. Kirjan nykyhetken tapahtumien edetessä heidän väleihinsä löytyy enemmän yhteisymmärrystä. Äidit saavat välitettyä tietoaan ja kokemuksiaan ja tyttäret oppivat asioita itsestään ja taustastaan.

Elokuva oli myös ihan hyvä. Se noudatteli kirjan rakennetta ja tarinaa aika uskollisesti, mutta hieman supistetusti.  Tässä tapauksessa kirja veti pidemmän korren ollen minusta parempi. Kirja menee syvemmälle elämään. Elokuva oli enemmän kaunista katsottavaa.

Ilon ja onnen tarinat oli edelleen hyvä lukukokemus.

So American -haasteessa Ilon ja onnen tarinat osallistuu osioon Immigrant background. 

2 kommenttia:

  1. Välillä törmään Amy Tanin kirjoihin ja joka kerta tulee tunne, että ne olisivat mielenkiintoista luettavaa. Täytyy nyt vihdoinkin lukea. :)

    VastaaPoista
  2. Amy Tanin tuotantoon kannattaa tutustua. Olen joskus lukenut kaikki suomennetut Tanin kirjat ja kaikista tykännyt.

    VastaaPoista