lauantai 24. marraskuuta 2012

Tuomas Kyrö: Miniä


Tuomas Kyrö jatkaa Miniässä Mielensäpahoittajan tarinaa. Asetelma kiepautetaan kuitenkin ympäri ja nyt ääneen pääseen Mielensäpahoittajan Miniä. Vanha mies on leimannut miniänsä turhaksi halailijaksi ja aivan liian kiinnostuneeksi kaikista nykyajan hömpötyksistä. Miniä on luonut uraa miehensä keskittyessä enemmän huolehtimaan perheestä. Appivanhempiensa suhteen hän on aina tuntenut olonsa epävarmaksi ja tuntenut ettei oikein kelpaa näille.

Miniä on valmistautunut viettämään rauhallista viikonloppua omissa oloissaan Mies ja lapset ovat matkustaneet tervehtimään miehen isää ja vuodeosastolla olevaa äitiä. Appi kuitenkin loukkaa jalkansa ja lähetetään kaupunkiin miniän vahdittavaksi. Miniä ei ole asiasta lainkaan innostunut. Asiat mutkistuvat entisestään miniän saadessa kiireellisen viestin työpaikaltaan. Tärkeät venäläiset asiakkaat ovat kohta lentokentällä ennalta sopimattomaan aikaan ja miniän pitää huolehtia heistä ison kaupan varmistamiseksi. Törmäys näyttää väistämättömältä ja kohta paikalle tulevat myös lapset perunasäkkiä raahaten.

Miniä on pieni ja sympaattinen kirja, joka toi tuttuun asetelmaan kiinnostavaa sukupolvien välistä vuorovaikutusta. Mukava, että sain käsiini tämän kirjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti