perjantai 7. joulukuuta 2012

Mila Teräs: Perhosen varjoLinnea on melkein neljäntoista ja hänen vanhempansa ovat eronneet. Hän tuntee olevansa liikaa kummankin vanhempansa uudessa elämässä. Äiti ja Linnea ovat muuttaneet äidin uuden miehen luokse ja Linnea on joutunut vaihtamaan koulua. Linnea on yksinäinen. Tytön isoäiti kutsuu tämän viettämään kesää kartanoonsa maaseudulle. Äitinsä vastustuksesta huolimatta Linnea matkustaa maalle.

Salaperäinen kartano puutarhoineen ja metsineen kietoo Linnean lumoukseensa. Isoäiti keittelee apulaisensa kanssa yrttijuomia ja Linnea joutuu viettämään aikaa yksinään. Kartanossa on kiellettyjä paikkoja, jotka vetävät Linneaa puoleensa. Linnea tapaa metsässä salaperäisen Mikaelin ja valokuvausta harrastavan Valerian, jolta Linnea kuulee kartanoon liittyvistä huhuista. Huhut liittyvät Linnean sukuun. Linnea huomaa huhuissa olevan totuuden siemenen ja hän joutuu kohtaamaan sukunsa salaisuudet.

Salaperäisen tunnelman lisäksi kirjassa seurataan Linnean taistelua syömistä vastaan. Linnea haluaisi olla laiha ja kaikkien ihailema. Ratkaisuna hän lopettaa syömisen. Ensin pois jäävät herkut ja vähitellen kaikki muukin. Linnea juoksee ja käy lenkillä pakonomaisesti. Pienikin ruuanmurena saa Linnean tuntemaan syyllisyyttä, johon auttaa vain ylimääräinen liikunta ja entistä vähäisempi syöminen.

Syömishäiriö ja sukusalaisuuksien selviäminen kietoutuvat Linnean elämässä yhteen. Perhosen varjo on yhtäaikaa kainis ja ahdistava kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti