perjantai 8. helmikuuta 2013

John Irving: Vapauttakaa karhut!

Kuva täältä.
John Irving on ollut kauan lempikirjailijoideni joukossa. Tuore suomennos Vapauttakaa karhut! on Irvingin esikoisteos. Tartuin kirjaan hivenen pelonsekaisella uteliaisuudella.

Siggy ja Graff ovat kaksi wieniläistä opiskelijanuorukaista, jotka tutustuvat sattumoisin, ostavat yhteisen moottoripyörän ja lähtevät matkalle. Lähtiessään matkalle he käyvät eläitarhassa. Vangitut eläimet eivät jätä vapaudenkaipuisia miehiä rauhaan ja Siggyn aivoissa itää ajatus eläinten vapauttamisesta. Matkalaiset päätyvät erääseen majataloon. Erinäisten tapausten vuoksi Siggy palaa Wieniin ja Graff jää majataloon. Kirjan keskiosa onkin Siggyn muistikirjaa eläintarhasta ja sukuhistoriasta. Graff viettää aikaa majatalossa. Siggy palaa ja tapahtumat ajautuvat vauhdilla eteenpäin.

En oikein osaa sanoa mitä mieltä kirjasta oikein olen. Päällimmäinen mielikuva on varsin sekava ja minulla on tunne etten oikein pysynyt tarinan matkassa. Silti kirjassa oli paljon kohtia, joista pidin paljon. Siggyn muistikirja oli minulle mieleisin osa. Kiinnostava kirja ehdottomasti oli.

4 kommenttia:

 1. Voi, Irvingiä en olekaan vielä lukenut, mutta lukulistaltani löytyy!

  Minulla on blogissani haaste sinulle!

  http://matkallamikamikamaahan.blogspot.fi/2013/02/haaste-ja-tunnustuksia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kävinkin jo kurkistamassa.

   Irving on kyllä tutustumisen arvoinen.

   Poista
 2. Bongasin tämän lähikirppiksen ikkunasta mutta ei tullut arviosi jälkeen sellaista oloa, että maanantaina syöksyisin sitä heti hakemaan :) Ehkä aloitan jollain muulla Irvingillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapauttakaa karhut! oli kyllä ihan kiinnostava kirja, mutta on sen verran sekava etten voi suositella ensimmäiseksi Irvingiksi. Oma suosikkini taitaa olla Leski vuoden verran.

   Poista