sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Täällä taas


Aina välillä olen muistanut, että minulla oli joskus tälläinen kirjablogikin. Tämän kirjoittaminen jäi aikanaan opiskelun ja työn jalkoihin. Kun istuin koko päivän muutenkin näytön ääressä, ei vapaa-aikaa huvittanut enää koneella viettää. Itse lukemista en kuitenkaan ole lopettanut missään vaiheessa, vaikka välillä sekin on ollut vähäisempää. Kirjoittamista ja kirjajuttuja olen kaivannut. Välillä olen suunnitellut palaavani tämän blogin pariin tai aloittavani aivan uuden. Uuden vuoden innostamana päätin antaa itselleni ja blogille uuden alun.

Olen lukenut paljon siitä asti, kun opin lukemaan. Lukeminen on ollut minulle ajankulua, todellisuuspakoa, oppimista itsestä ja maailmasta, keino käsitellä tunteita, maailmankuvan laajentamista, viihdettä, nautintoa, iloa ja surua. Luen kaikenlaista; rakkaushömppää, dekkareita, klassikoita, tietokirjoja, historiaa, muistelmia, uudempaa ja vanhempaa, suomalaista ja ulkomaalaista, mieskirjailijota ja naiskirjailijoita, sarjakuvaa, novelleja, romaaneja tai vaikka maitopurkin kylkeä, jos muuta ei ole. Olen lukenut kotona, kylässä, koulussa, kirjastossa, sairaalassa, odotushuoneissa, junassa, laivassa, lentokoneessa, mökillä, rannalla, puistossa, sängyssä, sohvalla ja salaa peiton alla. Olen saanut kirjoista ja lukemisesta paljon. Lukeminen määrittelee minua. En olisi sama ihminen, jos en olisi lukenut kaikkia niitä kirjoja, jotka olen lukenut.

Helmet-kirjastot ovat julkaisseet tälle vuodelle lukuhaasteen, johon kuuluu 50 kohtaa. Seurasin haastetta vähän jo viime vuonna ja se houkutteli mukaansa silloinkin. Nyt päätin hypätä haasteeseen mukaan heti alusta lähtien. Haaste oli myös yksi kimmoke blogiin paluulle. Haasteen säännöt ovat mukavan väljät ja niitä voi soveltaa omien tarpeiden mukaan vielä lisää. Saa nähdä miten paljon päädyn soveltamaan. Nyt ainakin ajatuksena on löytää joka kohtaan eri kirja, mutta voi olla että päädyn yhdistämään saman kirjan useampaan kohtaan. En ota haastetta ainoaksi tavaksi valita lukemisiani. Olen joskus aikaisemminkin osallistunut lukuhaasteisiin ja todennut ne hyviksi keinoiksi löytää myös sellaisia kirjoja, joihin muuten ei tulisi tartuttua.

Toinen lukusuunnitelma tälle vuodelle on lukea kirjoja omasta hyllystä. Luen enimmäkseen kirjaston kirjoja. Omistan kuitenkin melkoisen määrän omia kirjoja. Hyllyssäni on lukemattomia kirjoja ja sellaisia, jotka olen joskus lukenut ja joihin haluaisin palata uudestaan. Omat kirjat jäävät välillä turhan vähälle huomiolle, koska kirjaston kirjat palautuspäivämäärineen ajavat edelle. Kuvittelen välillä ehtiväni lukemaan enemmän kuin kuitenkaan ehdin. Kirjahylly pursuaa kirjoja ja samalla voin myös miettiä, että mitä kaikkia kirjoja oikeasti haluan omistaa.

Lukuintoa ja lukurauhaa kaikille!


2 kommenttia:

  1. Hyvin samanlaisin ajatuksin olen aloittanut tämän vuoden HelMet-haasteen.

    Kiva, kun olet täällä taas!

    VastaaPoista
  2. Hyvin samanlaisin ajatuksin olen aloittanut tämän vuoden HelMet-haasteen.

    Kiva, kun olet täällä taas!

    VastaaPoista