tiistai 11. syyskuuta 2012

Martine ja Louise Fokkens: Punaisten lyhtyjen kaksoset


Martine ja Louise Fokkens ovat seitsemänkymppiset amsterdamilaiset kaksoset. Sisarukset kertovat elämästään prostituoituina. Louise on jäänyt eläkkeelle muutama vuosi sitten, mutta Martine työskentelee vielä alalla. Heistä on tehty dokumenttielokuva, jonka jäljiltä Louiselta ja Martinelta jäi tarinoita vielä jäljelle kirjaa varten.

Louise muistelee enemmän menneitä kertoen mm. miten he päätyivät alalle. Martine kertoo enemmän nykyhetkestä ja erilaisista asikaskohtaamisista. Naisten tarinat välillä naurattavat ja välillä surettavat. Elämä ei aina mene niin itsestäänselvästi ja suoraviivaisesti kuin ihminen toivoisi.

Ennen lukemista pelkäsin hieman kirjan mässäilevän kurjuudella. Tältä onneksi vältyttiin. Kirja oli kiinnostava ja Martine ja Louise saivat hyvin oman äänensä kuuluviin.

Kaksosista kertova dokumentti tuli Teemalta viikonloppuna ja on katsottavissa Areenalta lokakuun alkuun asti. Katsoin ohjelman kirjan lukemisen jälkeen. Kirjaan verrattuna siinä ei tullut esille paljoakaan uutta. Sisarusten tämänhetkinen elämä tuli ehkä paremmin esille ohjelmassa. Kirja ja ohjelma toimivat hyvin myös erillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti