lauantai 29. syyskuuta 2012

Vera Vala: Kuolema sypressin varjossa

 
 
Varakas ja ylhäinen Arianna de Bellis on miehensä kuoleman jälkeen kaivannut tekemistä ja aloittanut työt pikkuserkkunsa omistamassa etsivätoimistossa. Suurin osa toimiston tehtävistä liittyy aviorikoksiin. Eräänä päivänä Arianna saa puhelun kylästä, jossa hänellä on vapaa-ajan asunto. Paikallisen hotellinomistajaperheen amerikkalainen miniä on murhattu. Murhatun Lilyn lanko on huolissaan ja tyytymätön paikallisen poliisin toimintaan. Arianna matkustaa Tolfaan selvittämään tapausta. Taustansa vuoksi hän pääsee mukaan paikkakunnan seuraelämään. Aluksi etsiväntyöstä ei tiedetä mitään ja Arianna saa kuulla ihmisten pidättelemättömiä mielipiteitä Lilystä ja tämän murhasta. Vähitellen Ariannan todellinen rooli paljastuu. Murhaaja tuntee Ariannan olevan kannoillaan ja Arianna joutuu uhatuksi. Lily oli aiheuttanut käytöksellään ja olemuksellaan paljon kohua, mutta millaisen uhka hän oli ollut murhaajalle.
 
Murhan selvittelyn lomassa pääsemme kurkistamaan myös Ariannan yksityiselämään. Hän ei ole vielä täysin toipunut miehensä kuolemasta, mutta uusi elämä kuitenkin houkuttaa. Ariannan mies oli tärkeä poliittinen vaikuttaja ja oppi-isä nykyiselle ulkoministerille. Ministeri ja Arianna tuntevat vetoa toisiinsa, mutta onko suhteella mahdollisuuksia Ariannan miehen varjossa. Ariannan menneisyyteen kätkeytyy myös arvoitus. Hänen nuoruuteensa kuuluu jakso, jolloin hän oli kateissa omaisiltaan. Arianna löydettiin muistinsa menettäneenä. Välähdyksiä menneestä on alkanut palautua Ariannan mieleen ja muistot pelottavat häntä.
 
Kuolema sypressin varjossa on kepeä dekkari. Pidin kirjan tunnelmasta, henkilöhahmoista ja juonesta. Kaiken ei aina tarvitse olla niin vakavaa, dekkarinkaan. Joskus on miellyttävä lukea jotain viihdyttävää ja hyvinkirjoitettua. Tämä kirja on sellaiseen omiaan. Ariannan hahmoon oli saatu sellaisia koukkuja, jotka houkuttavat tarttumaan myös Valan seuraaviin teoksiin.
 
Vera Valan ja Ariannan avustuksella valloitan Italian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti