sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Bill Laws: 50 kasvia jotka muuttivat maailmaa


50 kasvia jotka muuttivat maailmaa on mielenkiintoinen sekoitus kasvien ja ihmisten historiaa.Olen lueskellut kirjaa pitkin kesää ja nautiskellut. Pidän sekä historiasta että kasveista, joten kirjaston hyllystä tämä pomppasi silmiini heti.

Kasvit luokitellaan ravintokasveiksi, lääkekasveiksi, muiksi hyötykasveiksi ja kauppakasveiksi. Moni kasvi on tietysti useampaa lajia. Kasveista esitellään alkuperä, käyttötapoja, leviäminen eri maihin ja paljon muuta. Kasveihin liittyvää mytologiaa käydään läpi ja esitellään niiden käyttöä taiteessa. Kiinnostavinta on kuitenkin kasvien liittyminen ihmisten historiaan. Kasvit ovat aiheuttaneet sotaa ja nälänhätää ja toisaalta ne ovat pelastaneet ihmishenkiä. Kirja tarjoaa lukijalle tietoa ja ihmetyksen aihetta. En esimerkiksi tiennyt mikä vaikutus ananaksella on ollut kasvihuoneviljelyn kehittymiseen tai osannut ajatella sokeriruo'on viljelyn vaikutusta orjakauppaan.

50 kasvia jotka muuttivat maailmaa on mielenkiintoinen kirja. Minusta nauttiakseen tästä kirjasta ei tarvitse olla erityisen kiinnostunut kistoriasta tai kasvitieteestä. Riittää, että on kiinnostunut tarinoista.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kyllä kiinnostavalta! Juuri sopiva kirja kesäselailuun... taidan katsella ensi kerralla kirjastosta! :-) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kirjan juttuja oli mukava lukea aina muutama kaiken muun touhun keskellä.

    VastaaPoista