sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Merete Mazzarella: Ainoat todelliset asiat



Olen lukenut ensimmäiset Mazzarellani Ensin myytiin piano ja Esitettävänä elämä joskus aika nuorena. Sittemmin olen tainnut lukea kaikki Mazzarellan kirjat yhtä romaania lukuunottamatta. Pidän Mazzarellan kirjoitustyylistä, jossa hän usein sekoittaa oman elämänsä tapahtumia kirjallisuuteen pohtien maailman menoa.

Ainoat todelliset asiat on alaotsikoltaan vuosi elämästä. Merete Mazzarella kirjoittaa kirjan vuodesta, jolloin monet asiat muuttuivat hänen elämässään. Hän on jäänyt eläkkeelle ja elämä näyttää sujuvan tuttua uomaansa. Mazzarella on tavannut miehen ja tuntee rakastuneensa ensimmäistä kertaa elämässään. Mazzarella on kuitenkin jo naimisissa eikä halua hylätä vanhenevaa aviomiestään. Kirjan alussa Mazzarella muuttaa pois asunnosta, jossa on asunut lapsesta asti. Hän muutta yhteiseen asuntoon rakastamansa miehen kanssa. Samaan aikaan hän pitää huolta Ruotsissa asuvasta aviomiehestään. Kaikkien ystävien ei ole helppo hyväksyä Mazzarellan tekemiä ratkaisuja.

Tässä kirjassa Mazzarella kirjoittaa paljon rakkaudesta ja rakastumisesta. Yhtä paljon kuitenkin pohdintaa saa osakseen työ. Työelämää Mazzarella katselee nyt eläkeläisenä tietyllä tavalla ulkopuolelta. Kuolema ja ikääntyminen mietityttää myös.

Minä pidin tästäkin kirjasta. Jotenkin on ilo lukea älykästä ja pohdiskelevaa tekstiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti