torstai 10. toukokuuta 2012

Nora Roberts: Valkokankaan varjotTulipa luettua oikein kunnon mehukas hömppäopus. Nora Robertsilla on usein kirjoissaan dekkariaineksia. Valkokankaan varjoissa dekkarijuoni oli melko suuressa osassa. Robertsilla on myös monesti pieni mystinen juonne kirjoissaan. Sekin löytyi. Aineksina kirjassa oli siis muutakin kuin ihan perushömppäjuonta.

Päähenkilö Cilla on entinen lapsitähti, jolla on aloitteleva remontointiyritys. Hän on ostanut isoäitinsä vanhan maatilan ja aikoo kunnostaa sen kodiksi itselleen. Cillan isoäiti on ollut kuuluisa filmitähti, joka on kuollut ennen Cillan syntymää. Hänet löydettiin kuolleena maatilalta ja kuolemaa pidettiin itsemurhana. Maatilalle muuttaessaan Cilla tutustuu naapurissa asuvaan sarjakuvataiteilija Fordiin. Cilla ja Ford tuntevat alusta asti vetoa toisiinsa, mutta kumpikaan ei halua solmia lähempää tuttavuutta. Cilla löytää remonttia tehdessään nipun vanhoja isoäidilleen osoitettuja rakkauskirjeitä. Kirjeet luettuaan hän alkaa pohtia isoäitinsä elämää ja kuolemaa uudesta näkökulmasta. Remonttityömaalla tapahtuu outoja ja vaarallisia asioita. Cilla alkaa epäillä jollakin paikkakuntalaisella olevan jotain häntä vastaan. Menneisyyden kaivelu on saanut vanhat muistot palaamaan usean ihmisen mieliin.

Joskus haluan lukea vain jotain kevyttä ja viihdyttävää. Nora Robertsin kirjat ovat yleensä siihen tunteeseen oivallisia. Juonenkäänteitä riittää ja onnellinen lopputulos on odotettavissa. Hahmoissa on usein luonnetta ja särmää usein perusviihdettä enemmän. Mielenkiintoa lisää myös muiden lajityyppien piirteiden mukana olo.

3 kommenttia:

 1. Mielestäni Nora Roberts on oman lajityyppinsä kuningattaria :) yksi suursuosikkejani viihdekirjallisuudessa. Tosin alkupään tuotosten taso on vaihtelevaa, mutta harva on yhtä laajalla skaalalla tunkenut kaikkea kirjoihin -scifiä, fantasiaa, trilleriä, dekkareita.. Kauhesti taitaa Roberts kyllä tehdä taustatyötä kirjoja varten, mm. The Search:ssa (ei taida olla suomennettu) on pääosassa koirien kouluttamiseen erikoistunut nainen ja ihan oikeastikkin tiedän että mm. pelastuskoiria koulutetaan tuolla tavoin kuin kirjassa selitettiin..

  VastaaPoista
 2. Minä olen myös kiinnittänyt huomiota Robertsin naishenkilöiden työntekoon. Ammattien kirjo on laaja ja nämä naiset tosiaan tekevät työtä ihan fyysisestikin ja ovat hyviä siinä.

  VastaaPoista
 3. Nora Roberts kuuluu minunkin suosikkikirjailijoihin.
  Joululahjaksi olen toivonut Nora Robertsilta Valkokankaan varjot ja Avaimet onneen.

  VastaaPoista