maanantai 15. lokakuuta 2012

Anneli Kanto: Pusu ja pokaali


Pusu ja pokaali on viides ja viimeinen osa Anneli Kannon Futistyttö-sarjasta. Tuttuun tapaan saamme seurata jalkapalloa harrastavan Oonan päiväkirjaa. Jalkapallo on tärkeä asia Oonan elämässä, mutta ei suinkaan ainoa. Tärkeitä ovat myös paras kaveri Henna, oma perhe, äiti, isoveli ja tämän tyttöystävä sekä koulu.

Minusta on hieno huomata, että nykyisin on myös tytöille suunnattua urheiluaiheista kirjallisuutta. Silloin kun itse olin näiden kirjojen kohderyhmäiässä ei näin  ollut. Tytöt harrastivat vain balettia ja ratsastusta. Molemmista aiheista luin sujuvasti, mutta hieman allergisena pelkäsin hevosiaja ruumiillisesti tunsin itseni kömpelöksi. Kirjojen innoittamana olisin voinut jotain muutakin kokeilla.

Pidän Kannon kirjoitustyylistä. Se on sujuvaa ja helppolukuista. Huumoria on sopivasti, mutta kaikki ei jää sen jalkoihin. Minusta kirjoissa tuodaan esille sivujuonteissa tärkeitä asioita. Kirjasarjassa on sivuttu monia sosiaalisia ongelmia, köyhyyttä ja  epätasa-arvoa. Oona on kiinnostava hahmo. Pidän siitä, että vaikka Oona on hyvä ja innostunut jalkapallosta niin kaikki ei silti aina onnistu täydellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti