maanantai 22. lokakuuta 2012

Tuija Lehtinen: Tuhansien aamujen talo


 
Tuija Lehtinen on suosikkikirjailija pitkältä ajalta. Uuutuuskirjat tulee yleensä luettua jossain vaiheessa, vaikka en niistä aina niin kovasti innostukaan.
 
Tuhansien aamujen talo sijoittuu naisviihteessä aika erikoiseen paikkaan eli armeijaan. Päähenkilöitä on kaksi. Luutnantti Martta Vaara on kouluttajana aliupseerikoulussa, jonka kurssin Smilla Aarnio on juuri aloittanut. Naiset eivät ystävysty keskenään vaan asioita tarkastellaan kummankin näkökulmasta. Martta ja Smilla kiinnostuvat samasta miehestä. Miesasiat ovat kuitenkin melko taustalla kirjassa. Paremmin tulee käsiteltyä naisten asemaa armeijassa sekä henkilökunnan että koulutettavan asemasta. Smillan entisen miesystävän käytös kiinnitti myös huomiota. Minusta on hyvä, että näistäkin asioista puhutaan.
 
Armeija on minulle vieras asia. En ole perehtynyt aiheeseen satunnaista inttijuttujen kuuntelua enempää. Kirjan lukeminen oli myös siitä syystä mielenkiintoista. Olisi hauska kuulla jonkun armeijan käyneen mielipide kirjasta ja sen todellisuuskuvasta.
 
Lehtisen kirjojen vahvuus on minusta niiden huumorissa. Lehtisellä on myös taito kehitellä kiinnostavia sivuhenkilöitä. Luin Tuhansien aamujen talon viihtyen kirjan ääressä ja saaden myös hieman ajattelun aihetta.
1 kommentti:

  1. Juuri lukemassa kirjaa. En ollut ennen törmännytkään tähän... intin käyneenä hieman jännittää miten tämä on koottu

    VastaaPoista