sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Laura Paloheimo: Klaukkala


Laura Paloheimon Klaukkala on yritys kirjoittaa kotimainen chick lit-romaani. Päähenkilö Julia on kotoisin Klaukkalasta, mutta on karistanut moisen käpykylän tomut jaloistaan kauan sitten. Julia on kiertänyt vuosia maailmalla taikurin avustajana, mutta on nyt asettumassa aloilleen. Hänellä on työpaikka pienessa tuotantoyhtiössä, mutta suurin osa Julian ajatuksista on tulevissa häissä. Hän kihloissa kahvi-imperiumin perijän kanssa. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä miltä näyttää ja Julia joutuu palaamaan Klaukkalaan ja selvittämään välinsä menneisyytensä kanssa.

Suhtauduin kirjaan etukäteen hieman ennakkoluuloisesti. Tämä ei kuulostanut aivan minun mieleiseltäni kirjalta. Uteliaisuus kuitenkin voitti kirjastossa. Luettuani kirjan voin sanoa ennakkoluuljen olleen oikeassa. Luen viihdekirjoja mielelläni, mutta Klaukkalan kaltainen blingin runsaus ei vain ole mieleeni. Kaipaan kuitenkin enemmän arkista vivahdettä.

Klaukkala oli kuitenkin kirjoitettu ihan sujuvasti ja siinä oli hetkensä. Kirjassa oli hauskoja sivuhahmoja, jos päähenkilö olikin aika ärsyttävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti