torstai 4. lokakuuta 2012

Reetta Laitinen: Kirjailija ja madame


Reetta Laitisen sarjakuva sijoittuu 1900-luvun alkukymmenille. Keskeisimmät tapahtumat tapahtuvat 20-luvulla. Mimi Creutz on saksalainen aatelisnainen, joka pitää kirjallista salonkia Helsingissä. Oskar Pekkala on nuori ja lupaava kirjailija, joka aloittaa intohimoisen suhteen Mimin kanssa. Mimin taustasta paljastuu vähitellen salaisuuksia. Parin suhdetta paheksutaan ja kummeksutaan. Se on vahva ja intohimoinen, mutta päättyy kuitenkin ikävään eroon. Mimi sekaantuu myös IKL:n toimintaan, mikä koituu hänelle kohtalokkaaksi.

Mimin ja Oskarin tarinaa seurataan aukeaman mittaisin katkelmin. Saamme nähdä muistumia Mimin menneisyydestä ja tarinan käänteitä kummankin osapuolen näkökulmasta. Hieman jäykällä piirrostyylillä Laitinen onnistuu tavoittamaan paljon.

Mimin ja Oskarin hahmot perustuvat Minna Craucherin ja Olavi Paavolaisen oikeisiin henkilöihin. Albumin lopussa heistä onkin lyhyet elämäkerrat. Historia ja 20-luku ovat kiinnostaneet minua ja olen jonkun verran perehtynyt aikakauteen. Kirjailijan ja madamen tarinan lisäksi oli mielenkiintoista huomata mm.Tulenkantajiin kuuluneita kirjailijoita ja muita historian hahmoja ja tapahtumia. Uskon tarinan olevan antoisa myös ilman tarkkoja ennakkotietoja tapahtumista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti