maanantai 6. elokuuta 2012

Anneli Kanto: HuippuvalmentajaHuippuvalmentaja on neljäs osa Anneli Kannon Futistyttö-sarjaa. Tapahtumia seurataan tuttuun tapaan Oonan päiväkirjan välityksesllä.

Oona pelaa jalkapalloa FC Tytsyissä ja aloittaa yläkoulun. FC Tytsyt on aloitteleva joukkue ja kaikki ovatkin innoissaan uudesta nuoresta ja hyvännäköisestä valmentajasta, jolla pitäisi olla uusia kikkoja joukkueelle. Oonaa uudet asiat oudoksuttavat eikä hän pidä siitä miten toiset tytöt keskittyvät pelin sijasta valmentajaan.

Minusta jalkapallo ei kuitenkaan ole tässä kirjassa yhtä suuress osass kuin sarjan aikaisemmissa osissa. Yläkouluun meno aiheuttaa uusia jännitteitä Oonan elämään. Oona on adoptoitu vauvana Kiinasta ja tausta tuottaa Oonalle päänvaivaa. Äiti on välillä ihmeissään tyttärensä käytöksestä. Isoveli ja tämän tyttöystävä puhuttavat myös perhettä. Onneksi Oonalla on paras ystävä Henna, jonka kanssa on hyvä pohtia maailman menoa.

Pidän näistä Futistyttökirjoista. Ne ovat jollakin lailla raikkaita. Tytönelämää ne kuvaavat monipuolisesti ja uskottavasti. Todellisia ongelmiakin on, mutta onneksi ne selviävät jollakin tapaa. Ei siis inhorealismia, mutta ei myöskään mitään unelmahöttöä. Elämänmakuista luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti