tiistai 28. elokuuta 2012

Kerstin Gier: Rubiininpuna


Rubiininpuna aloittaa kolmiosaisen Rakkaus ei katso aikaa -sarjan. Päähenkilö Gwendolen on 16-vuotias koulutyttö, josta kukaan ei odota mitään erityistä. Hän asuu äitinsä ja sisarustensa kanssa vanhassa sukukartanossa yhdessä isoäidin ja tädin perheen kanssa. Suvun huomio on kiinnittynyt Gwendolenin samanikäiseen serkkutyttöön. Serkku on perinyt suvussa kulkevan salamyhkäisen aikamatkustusgeenin, jonka pitäisi puhjeta näkyviin näinä aikoina. Suvun järkytykseksi ja yllätykseksi aikamatkalle päätyykin Gwendolen. Gwendolen saa kuulla olevansa ennustettu ja odotettu viimeinen jäsen aikamatkustajien veljeskuntaan. Hän on hämmentynyt tilanteesta ja ärsyyntyy Gideoniin, joka määrätään hänelle oppaaksi aikamatkalle. Veljeskunnassakin taitaa olla jotain mätää vai miksi Gwenin aikamatkustajasukulainen Lucy olisi karannut ja vienyt jotain merkittävää mukanaan.

Tykästyin Rubiininpunan raikkaaseen otteeseen. Imelästä nimestään huolimatta se ei ole vain pehmeää ja romanttista fantasiaa. Aikamatkustus on vaihtelua yliluonnollisille olennoille kuten vampyyreille ym. Gwen ystävineen ja ongelmineen vaikuttaa oikealta ihmiseltä. Pidin myös siitä, että kirjassa oli myös huumoria, joka fantasiasta usein puuttuu.

1 kommentti:

  1. Minä luin vasta nyt. Löysin trilogian viikonloppuna kirpparilta ja luin aloitusosan heti. Luen muutkin, sillä viihdyin aloituksen seurassa.

    VastaaPoista