lauantai 11. elokuuta 2012

Siri Kolu: Me Rosvolat ja konnakaraokeSiri Kolun Me Rosvolat ja konnakaraoke on toinen Rosvoloiden maantierosvoperheestä kertova kirja. Ihastuin sarjan ensimmäiseen osaan hurjasti. Siinä rosvoperhe ryöstää tavallisen tytön Viljan seuraksi lapsilleen. Vilja paljastuu neuvokkaaksi tytöksi ja oivalliseksi lisäksi rosvoseurueeseen. Rosvokesän jälkeen Vilja palasi oman perheensä luo.

Vilja ja rosvoperhe olivat sopineet, että he kaappaavat Viljan heti seuraavan kesän alussa. Viljan vanhemmat pakottavat tyttärensä viululeirille. Onneksi Vilja saa viestitettyä tilanteesta Rosvoloiden Hele-tyttärelle ja pako leiriltä onnistuu. Aluksi kesästä näyttäisi tulevan edelliskesän kaltainen huoleton ja hauska reissukesä. Vähitellen Vilja huomaa jonkun painavan rosvoperhettä. Perheenjäsenten välillä tuntuu olevan salaisuuksia. Kaikkien mieltä painaa tulossa oleva rosvojen kesäjuhla. Edellisen kesän juhlissa Rosvoloiden kopla aiheutti melkoisen hämmingin ja perhe epäilee toisten kantavan tästä kaunaa. Tämänvuotiset kesäjuhlat ovat sitä paitsi tavallistakin tärkeämmät, sillä niillä valitaan uusi rosvokuningas. Kuninkaaksi valitaan rosvokisojen voittajajoukkueen päällikkö. Jännittävien  vaiheiden jälkeen Rosvolat pääsevät kisapaikalle ja Vilja huomaa saaneensa merkittävän osan Rosvoloiden kilpajoukkueesta. Rosvokisoissa säännöt vain ovat mutkikkaat ja kaikki pyrkivät voittoon keinoja kaihtamatta. Viljan neuvokkuudella on jälleen käyttöä.

Konnakaraoke ei mielestäni yltänyt aivan yhtä hulvattomaan menoon kuin sarjan ensimmäinen osa. Kilpailusääntöjä ja juonitteluja oli hivenen liikaa ja olinkin välillä tippunut niiden suhteen kärryiltä. Mukana oli kuitenkin paljon samaa kuin aikaisemmin, ennenkaikkea lämmin perheyhteys ja huumori. Me Rosvoloiden ja konnakaraoken seurassa viityi myös aikuinen. Sarjassa on ilmestynyt jo seuraava osa Me Rosvolat ja Iso-Hemmin arkku. Tätä osaa varten lukijalle on syötetty jo monta koukkua, joten myös sen lukeminen lienee edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti